Recipe: Phở Chay Hấp Dẫn, Chuẩn Vị Cho Bữa Sáng, Cách Nấu Phở Chay Hấp Dẫn, Chuẩn Vị Cho Bữa Sáng

Prep: 20 minsCook: 60 minsReady In: 1 hr 20 minsYield: 4-6 Servings

If you are a vegetarian wishing to have a taste of Vietnamese cuisine, you”ve got to learn one word: CHAY. It means “vegetarian” in Vietnamese. This is the vegetarian version of the national Vietnamese dish PHO. It”s called PHO CHAY.

Món phở chay có nước dùng nấu từ rau củ vị rất thanh và thơm ngon không kém món phở bò hay phở gà đâu nhé.

Đang xem: Phở chay

Peel and cut the vegetables into pieces. Mince the white part of the leek and cut the rest in 3-inch lengths.Fill a large stockpot with 4 liters (16 cups) water. Add the vegetables, rock sugar and sale. Bring to a boil and then lower the heat to simmer for 30 minutes.To create the PHO aroma, grill all ingredients for PHO aroma directly on the stove (open flame). Then rinse under warm water and scrape of the charred bits. Insert these items into large tea bags (or wrap securely in a piece of cheese cloth) and add to the soup pot. Season to your taste with salt, and mushroom seasoning powder.Combine the deep-fried tofu, tofu skin, an vegan beef slices in a large bowl and season with salt, sugar, mushroom seasoning powder and some five-spice powder. Do the same with the mushrooms.Add vegan balls to the soup pot if any. Adjust the soup to your taste with salt, and mushroom seasoning powder.Cook the noodles following package instructions. Then rinse under cold water to stop the cooking process and remove the outside starch. AND rinse again under hot water. This helps the noodles to get dried faster (hot water evaporates quicker) and become more fluffy (rather than stick to each other and turn lumpy).In a large serving bowl, place a handful of noodle to fill one third of the bowl. (You can quickly blanch the noodle before serving to make it warm). Top up with the toppings of your choice and garnish with some chopped sawtooth herbs. Ladle the hot soup over the noodles.Served with a lime wedge, some sawtooth herbs and sweet basils. Optional: blanched bean sprouts, Sriracha or hoisin sauce, pickled garlic chili etc.
Gọt sơ và cắt các loại củ quả thành miếng.Đầu trắng boa-rô băm nhỏ. Phần còn lại cắt khúc.Cho 4 lít nước vào nồi cùng các loại rau củ. Thêm viên đường phèn và 1 muỗng muối. Đun lửa vừa 30 phút cho ra nước ngọt Để tạo hương vị phở, cần 2 khúc gừng bằng lóng tay, 3 hoa hồi, 2 thanh quế, 2-3 thảo quả, 1 củ hành tây hoặc 2 củ hành tím.Gừng cắt lát, hành tây bổ làm đôi.Nướng các gia vị phở cho cháy xém, rồi rửa qua nước ấm, cạo bỏ phần cháy. Cho vào túi lọc rồi cho vào nồi phở.Ướp với muối, đường, bột nêm chay, đầu boa-rô băm và ít ngũ vị hương. Nếu dùng nấm cũng ướp tương tự.Nếu có chả viên chay thì cho thêm vào nồi phở. Nêm nếm lại với muối và bột nêm chay cho vừa ăn. Luộc phở theo hướng dẫn bao bì. Xả lại nước lạnh. Sau đó xả lại nước nóng 1 lần nữa cho sợi phở mau ráo và không bị đóng bánh.Cho phở ra bát, cho đồ xào lên trên, rắc ngò gai và chan nước phở nóng lên.

XEM THÊM:  Trà Sữa Túi Zipper Tphcm - Siêu Thị Túi Zipper Trà Sữa, Cà Phê

Xem thêm: Top 13 Quán Ăn Trưa Ở Chùa Láng Đang Chờ Đón Bạn, Món Ngon Khu Chùa Láng Đã Đời Cho Dân Ăn Vặt

*

*

Xem thêm: Mua Online Ngũ Cốc Ăn Sáng Koko Krunch (330G), Ngũ Cốc Nestlé Koko Krunch Vị Socola Hộp 330G

*

phòng khám thanh quan
Công Ty Cổ Phần Bánh Givral Hậu Giang, Sài Gòn Givral Bakery
Tác giả

Bình luận

LarTheme