Bánh Bột Chiên Ngon Ngất Ngây Ăn Hoài Không Ngán, Bánh Bột Chiên

Prep: 15 minsCook: 50 minsReady In: 1 hr 35 minsYield: 2 Servings

This is a favourite street snack for many students and teenagers in Vietnam. It”s similar to Singaporean/Malaysian Chinese carrot cake.

Đang xem: Bột chiên

Món ăn vặt yêu thích của các bạn trẻ

In a microwavable bowl, combine the rice flour, tapioca starch, water, vegetable oil and salt. Stir well to dissolve. Optional: Set aside for 30 minutes to reduce the strong flour smell.

Xem thêm: Sapa Ta Van Hostel – The 10 Best Ta Van Hostels Of 2021 (With Prices)

Before putting it into the microwave, stir up the batter again. Microwave for 2 minutes. Take out and stir well. Then microwave for 1 more minute. Take out and stir well. Then microwave for 1 last minute. (That means we microwave the batter in total 4 minutes with 2 breaks for stirring). You will get a rice flour paste.Transfer the paste into an 18x18cm (7×7 inch) square mold greased with some vegetable oil. Flatten the surface with a spoon or spatula. Then steam the paste for 30-40 minutes until a toothpick inserted in the middle of the cake comes out clean.Let cool and refrigerate overnight.Remove the cake from the mold, cut into rectangular cubes in the size of a domino 5x2x1 cm (2x1x0.5 inch). Divide into 2 portions. We will fry each portion individually for one serving.Mix each rice flour cake portion with 1 tsp black soy sauce.To make the dipping sauce, Combine soy sauce, sugar and vinegar together and stir well to dissolve. Add some chopped chili if needed.In a frying pan (preferably a heavy cast-iron skillet) on medium high heat, add 1 tbsp vegetable oil. Then add the rice flour cake cubes and pan-fry both sides until crispy golden brown. It should take about 7-8 minutes each side.Then crack 2 eggs into the pan and break the yolks to bind the rice flour cubes together. Top up with 2-3 tbsp chopped spring onion and cook for 1-2 minutes until the egg is slightly set. Then flip it over to cook the other side for another 1 minuteTransfer to a serving plate and top up with the pickles. Drizzle some sauce over the plate, mix well and serve.

XEM THÊM:  Những Quán Bò Nướng Sài Gòn "Gây Nghiện" Được Giới Trẻ Săn Đón

Xem thêm: Nhà Nghỉ Gần Dinh Cô Giá Rẻ, Nhà Nghỉ Kim Thủy Ở Huyện Long Điền, Vũng Tàu

*

*** Cho phần bột *** 1 chén bột gạo tẻ 1 ms canh tinh bột sắn 1.5 chén nước *** Nước chấm*** 2 ms xì dầu 1 ms giấm trắng / đen 1 ms đường 1 mcf ớt (tùy chọn) *** Đồ chua *** 1/2 chén cà rốt , cắt nhỏ1/2 chén daikon / đu đủ xanh , cắt nhỏ2 ms canh đường *** Chiên bánh *** 2 mcf xì dầu đặc 4 quả trứng 1 chén hành lá , xắt nhỏ
Cho 2 phần ăn: 1 chén bột gạo tẻ, 1 ms bột năng, 1.5 chén nước, 1 mcf dầu ăn, 1 chút muối. Quậy đều và ngâm 30 phút cho bớt nồng mùi bộtQuấy lên và cho vào lò vi sóng quay 2 phút. Lấy ra quấy đều, lại cho vào lò vi sóng quay 1 phút. Lấy ra quấy đều, cho vào lò vi sóng quay thêm 1 phút cuối. (tổng cộng quay 4 phút với 2 lần nghỉ để quấy bột)Trộn đều bằng phới và cho vào khuôn (tráng khuôn với chút dầu cho khỏi dính). Ép phẳng bề mặt và hấp 30 phút. Để nguội và cho vào tủ lạnh qua đêm để bột thêm giòn.Cắt bột hình con cờ. Chia ra chiên 2 lần cho 2 phần ăn.Trộn 1 phần bột với 1 mcf xì dầu đặcPha nước chấm: 2 ms xì dầu, 1 ms dấm (đen hoặc trắng) và 1 ms đường. Thêm ớt nếu muốn.Cho vào chảo chiên với 1 ms dầu đến khi vàng giòn 2 mặt.Đập 2 trứng vào và làm bể lòng đỏ. Rắc hành lá. Lật trứng chiên thêm 1 phút cho chín đều 2 mặt.

XEM THÊM:  6 degrees hanoi
*

Hi Helen. I tried to making this tonight, but it didn’t work. When i steamed it, water got into the batter. Can you help please? it didn’t harden…

Thông Tin Tổng Quan Aeon Bình Tân Ở Quận Bình Tân, Tp, Aeon Bình Tân Ở Quận Bình Tân, Tp
Bánh Noel Tại Ngọc Khánh Bakery Hà Nội, Ngọc Khánh Bakery
Tác giả

Bình luận

LarTheme